ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

14 Φεβ 2013

Τίνος είναι το λουλούδι;

Πηγαίνεις σήμερα στο ανθοπωλείο. Λογικό, θέλεις απλά να στείλεις στην αγαπημένη σου λίγα τριαντάφυλλα. Ρώτησες ποτέ τα χαριτωμένα τριαντάφυλλα, από πού είναι; Ακολουθεί η διαφωτιστική είδηση από το imerisia.gr


 




Εξαγωγέας ρόδων για πρώτη φορά καθίσταται η Τουρκία το 2013, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον επικεφαλής του επιμελητηρίου ανθοπωλών της Σμύρνης Μεσούτ Τουτάρ.
Η Τουρκία, που έπρεπε να εισάγει τριαντάφυλλα για να καλύψει τη ζήτηση που καταγράφεται την ημέρα της εορτής του Αγίου Βαλεντίνου, κατάφερε να καλλιεργήσει αρκετά ρόδα φέτος ώστε όχι μόνο να καλυφθεί η εγχώρια ζήτηση αλλά να γίνουν και εξαγωγές.
Ο κ. Τουτάρ τόνισε ότι η Τουρκία εξάγει ρόδα στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία και πρόσθεσε ότι η χώρα, που ήταν εξαγωγέας γαρύφαλλων, φέτος, πρόσθεσε στο “χαρτοφυλάκιο” των εξαγωγών της και τα τριαντάφυλλα.

Σχόλιο: Η παράθεση της είδησης, παρά το παιχνιδιάρικο χαρακτήρα που της αποδώσαμε, έγινε με σκοπό να καταδείξουμε, τη δυναμική της Τουρκικής Οικονομίας, τον εξαγωγικό προσανατολισμό της οικονομίας της, αλλά και τη μεθοδική εργασία των ελίτ της, για την κατάκτηση όλων και μεγαλύτερων κομματιών της παγκόσμιας οικονομίας.
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more