ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

18 Φεβ 2013

Λέμε το νερό, νεράκι!

Πόσες φορές έχουμε σκεφτεί, πως το άγονο χωράφι μας μπορεί να κρύβει έναν πίδακα μαύρου χρυσού και έχουμε μπει στο πειρασμό να σκάψουμε! Κι όμως, για την Ελλάδα του Μνημονίου, που μπήκε στο μνημόνιο με λάθη της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και με μνημόνιο με λάθη του ΔΝΤ, η ελπίδα είναι το άγονο χωράφι μας να κρύβει ένα πίδακα καυτού ιαματικού νερού. Βλέπετε, όταν το όραμα των ελίτ μας, είναι να μετατρέψουν τον ευλογημένο και ηλιόλουστο τόπο μας, στο πρώτο Κράτος -Κ.Α.Π.Η. αλλάζουν και τα όνειρά μας...! Άλλωστε τα 1.700 ευρώ που προορίζονται για τέτοιες θεραπείες από τα γερμανικά ταμεία, είναι πολλά... Ακολουθεί η είδηση από το imerisia.gr

Ρώσοι χτίζουν ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Χαλκιδική

Στα 150 εκατ. ευρώ ανέρχεται το κόστος μίας ακόμη επένδυσης ρωσικών κεφαλαίων στη Χαλκιδική, η οποία θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο συγκρότημα με πεντάστερο ξενοδοχείο 640 κλινών, ένα χωριό με παραθεριστικές κατοικίες και μια μαρίνα 90 θέσεων.

Οπως επισήμανε από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο ημερίδας για τον θερμαλιστικό-ιαματικό τουρισμό, ο πρόεδρος της εταιρείας MED SEA HELF (φορέας υλοποίησης της επένδυσης) Στέργιος Πιτσιόρλας, η επένδυση πραγματοποιείται στη θέση Θέρμες Κάνιστρο, στο Παλιούρι της Χαλκιδικής. «Τυχαία ανακαλύψαμε ζεστά νερά μέσα στο οικόπεδο και έτσι υποχρεωθήκαμε να σκεφτούμε εξαρχής όλο το σχέδιο. Μπήκαμε στη λογική να φτιάξουμε ένα θερμαλιστικό κέντρο που θα απευθύνεται στη διεθνή αγορά», δήλωσε ο ίδιος, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την ολοκλήρωση της ένταξης του θερμαλιστικού τουρισμού στη διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ των χωρών και των εθνικών συστημάτων υγείας, καθώς ήδη από τις 19 Ιανουαρίου του 2011 εγκρίθηκε από την Ε.Ε. και εντάχθηκε ο θερμαλισμός ως μορφή θεραπευτικής αγωγής.

Τον Οκτώβριο του 2013, σύμφωνα με σχετική οδηγία της Ε.Ε., ο θερμαλισμός θα ενταχθεί και ως μορφή θεραπευτικής αγωγής στη διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ των κρατών και των συστημάτων υγείας.

Θεραπευτικός τουρισμός
Αυτή τη στιγμή, ο θερμαλιστικός τουρισμός κινεί περίπου 24 εκατ. κόσμο στην Ευρώπη, που ταξιδεύει για τη φροντίδα του, αλλά για μια τέτοια θεραπεία ο ΕΟΠΥΥ δικαιολογεί 150 ευρώ, ενώ ο αντίστοιχος οργανισμός παροχής υπηρεσιών υγείας του εξωτερικού (Γερμανία, Ιταλία κ.α.) δίνει έως και 1.700 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία MED SEA HELF είναι ελληνική με Ρώσους μετόχους και υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρώσει το συγκρότημά της σε δύο χρόνια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, ημερησία
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more