ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1 Μαρ 2013

Κόκκινη γραμμή


Ο κύριος Σαμαράς έθεσε στην Τρόικα τις κόκκινες γραμμές. Ο κύριος Τσίπρας, έθεσε στους συνεργάτες του τις κόκκινες γραμμές. Αναρίθμητες φορές μέσα στη μέρα ακούμε την έκφραση «κόκκινη γραμμή». Έχει ο λαός τη δική του κόκκινη γραμμή;

Ναι! Είναι κόκκινη γραμμή να μαθαίνεις πως ένας συνάνθρωπος σου, αυτοκτονεί γιατί δεν αντέχει τις πιέσεις των χρεών του. Ναι είναι κόκκινη γραμμή να μαθαίνεις, πως η συνάδελφός σου διέκοψε την κύησή της επειδή δε αντέχει η τσέπη της, τη γέννηση ενός παιδιού. Ναι είναι κόκκινη γραμμή, να μαθαίνεις πως ένα παιδί στο σχολείο λιποθυμά από την ασιτία. Είναι κόκκινη γραμμή, να πεθαίνουν δυο νέα παιδιά επειδή άναψαν ένα μαγκάλι για να ζεσταθούν! Είναι κόκκινη γραμμή, να μαθαίνεις πως ένα σπίτι δεν έχει ψωμί. Οι στατιστικές λένε ένα απρόσωπο ποσοστό, ενός κομματιού του πληθυσμού που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Για εμάς, είναι ο Κώστας, η Μαρία, ο κύριος Περικλής, η κυρία Λίτσα, ο αδερφός μου, η θεία της γυναίκας μου. Εσείς οι ατσαλάκωτοι των στατικών, μπολιασμένοι στα νούμερα των στατιστικολόγων, αφημένοι στο θέαμα και την εικόνα, λησμονάτε την κόκκινη γραμμή του ελληνικού λαού. Και την τσαλαπατάτε.
Ο θάνατος από την πολιτική σας είναι η κόκκινη του λαού. Την ξεπεράσατε ούτε μια, ούτε δύο αλλά δεκάδες φορές. Τελειώνουν τα ψέματα να το ξέρετε...

ακολουθεί η τραγική είδηση από το in.gr


Λάρισα
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, οι τρεις νεαροί φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας, οι οποίοι μαζί με δύο ακόμη συμφοιτητές τους που έχασαν την ζωή τους, βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης αναίσθητοι σε σπίτι όπου είχαν ανάψει αυτοσχέδιο μαγκάλι.

Οι τρεις νεαροί από την Αθήνα, τα Γιάννενα και τα Χανιά, φαίνεται να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο αλλά όπως αναφέρουν οι θεράποντες γιατροί οι κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις που θα γίνουν θα καταδείξουν αν έχουν υπάρξει εγκεφαλικές βλάβες λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας εξ αυτών που αρχικά η κατάσταση του θεωρήθηκε καλύτερη και νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τελικά μεταφέρθηκε επίσης στην ΜΕΘ, με μάσκα οξυγόνου, ενώ οι άλλοι δύο είναι διασωληνωμένοι.

Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει και η νεκροτομή των δυο άτυχων νέων από τα Χανιά και την Χαλκίδα 21 και 22 ετών αντίστοιχα, ενώ θα ακολουθήσουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις για την διαπίστωση των ακριβών αιτιών του θανάτου τους.

Ημέρα πένθους είναι η σημερινή τόσο για το ΤΕΙ Λάρισας όσο και για την πόλη που παραμένει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό.

Οι νεαροί είχαν φτιάξει ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι από κομμένο θερμοσίφωνο στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν.

twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more