ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

11 Μαρ 2013

Προσπαθούν οι Σέρβοι!


Το 1999 ζήσαμε σε τηλεοπτικό χρόνο, την επίθεση των ατλαντικών συμμάχων στη Σερβία. Μια επίθεση με δεκάδες προφάσεις και έναν ουσιαστικό στόχο. Τη διάλυση μιας χώρας που απολάμβανε μεγάλο βαθμό πολιτικής και οικονομικής ανεξαρτησίας. Κομμάτι της μεγάλης επίθεσης σε βάρος της πάλαι ποτέ ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Που καθόταν στο λαιμό όλων εκείνων που ποθούσαν όσο τίποτα την καθυπόταξη της χερσονήσου του Αίμου, στα υπερεθνικά διευθυντήρια. 
Κι όμως, σε πείσμα της Ιστορίας, οι Σέρβοι όχι μόνο προσπάθησαν με σθένος να αντισταθούν στις επιθέσεις των γερακιών. Καταφέρνουν 14 χρόνια μετά το πόλεμο να ανασυγκροτήσουν την οικονομική τους δραστηριότητα και μάλιστα με εξωστρεφή διάθεση. Η είδηση από το Ράδιο Σερβία είναι ενδεικτική των προσπαθειών αυτών. 



Η Βιομηχανία Παραγωγής Κινητήρων, και γεωργικών ελκυστήρων (τρακτέρ) από το Βελιγράδι (περιοχή  Rakovica), με εμπορικό σήμα το IMR, προμήθευσε νέα παρτίδα τρακτέρ στην αγορά της Αιθιοπίας, και εκπλήρωσε απόλυτα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το συμφωνητικό που ισχύει για το τρέχον έτος και που είχε υπογράψει με παράγοντες της αφρικανικής χώρας, αξίας 12 εκατομμυρίων ευρώ. 
Ο γενικός διευθυντής της IMR, κ. Zoran Radosavljević, είπε ότι η αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε ποσό των 170 εκατομμυρίων ευρώ για μια πενταετία. Σύμφωνα με τον κ. Zoran Radosavljević, στην Αιθιοπία έχουν σταλεί μέχρι στιγμής συνολικά 1050 ελκυστήρες, και για φέτος προβλέπεται η προμήθεια άλλων χιλίων. 
Τα Σερβικά τρακτέρ είναι δημοφιλή στην αφρικανική αγορά, επειδή έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα από τα κινέζικα ή από τα ινδικά, που, επίσης, φθάνουν σ’ αυτή την αγορά. Αναφερόμενος στα μελλοντικά σχέδια, ο κ. Radosavljević τόνισε ότι έχει επιτευχθεί παρόμοια συμφωνία και με εταίρο από την Αίγυπτο, που συνεργάζεται με τη Σερβία εδώ και πολλές δεκαετίες, για επανάληψη της συνεργασίας, και ότι διεξάγονται συνομιλίες και με εταιρείες από τη Νότιο Αφρική, τη Ναμίμπια και την Ουγκάντα για την κατασκευή χώρων συναρμολόγησης των σερβικών ελκυστήρων σ’ αυτές τις χώρες.

Πηγή Ράδιο Σερβία

twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more