ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

14 Μαρ 2013

Το κόμμα της "Δραχμής" στο σβέρκο του Αλέξη...


Θα μπορούσε να του αποδοθεί το πρώτο βραβείο πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Ο κύριος Αλαβάνος, με στραμμένες τις αντένες του στην Ιταλία και το κίνημα των 5 Αστέρων, προχωρά με σταθερό βήμα στην ίδρυση του κόμματος της Δραχμής. Με πρόφαση της Ευρωεκλογές, αλλά με μόνο στόχο την επανένταξή του δια της πλαγίας οδού στην ενεργή πολιτική πραγματικότητα της χώρας. 
Κίνηση λογική για πολλούς λόγους. Πρώτον διότι η ατζέντα της επιστροφής στα εθνικά νομίσματα ανάγεται σε ένα διευρυνόμενο πανευρωπαϊκό κύκλο. Δεύτερον διότι στη χώρα μας, αυξάνεται ραγδαίως ο πληθυσμός των συμπολιτών μας που δεν έχουν νομίσματα στη τσέπη τους, άρα έχει για αυτούς σημασία το τι νόμισμα είναι σε κυκλοφορία; Τρίτον διότι δε παύει να εδράζεται σε ρεαλιστικές βάσεις μια μακροοικονομική τοποθέτηση υπέρ του εθνικού νομίσματος. Τέταρτον διότι υπάρχουν ντόπιες ελίτ, που συντονίζουν την επιστροφή σε κάποιο εθνικό νόμισμα διότι για αυτού,ς ένας τέτοιος μετασχηματισμός θα συνέβαλλε καθοριστικά στην επαύξηση των οικονομικών τους μεγεθών
Η κίνηση αυτή ωστόσο έχει πολλαπλά αρνητικά αποτελέσματα. Πρώτον δίνει μεγάλο αβαντάζ στους μνημονιακούς κύκλος να επαναφέρουν το σωτήριο για αυτούς εκβιασμό «Δραχμή ή Ευρώ». Είναι άλλωστε τυχαίο, πως με την προοπτική της ίδρυσης του κόμματος της "Δραχμής", ο κύριος Αλαβάνος απόλαυσε την προβολή στο ΣΚΑΪ και σε σειρά άλλων μέσων; Όταν όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν κρυμμένος στα ιστολόγια και στα κοινωνικά δίκτυα.
Δεύτερον ανοίγει τρύπες στο αρραγές έως τώρα μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γνωστό, πως ο κύριος Λαφαζάνης και το ρεύμα του, τρέμουν στην ιδέα πως το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει υπέρ του ΕΥΡΩ εξουδετερώνοντάς τους πολιτικά. Δεν είναι άλλωστε ο κύριος Λαφαζάνης που την Κυριακή, με δηλώσεις του στον τύπο, τις βάσεις μιας ιδιότυπης κυβέρνησης της «Δραχμής» με το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Δεν είναι ο κύριος Λαφαζάνης που έθεσε το ζήτημα καθυστέρησης του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε ο κύριος Τσίπρας που σήμερα βολοδέρνει ξανά στα οικονομικά σχολεία των διευθυντηρίων, να νιώσει τη δημοσκοπική ανάσα του κόμματος της «Δραχμής»
Ας μη λησμονούμε πως την ίδια στιγμή ο κύριος Αλαβάνος βρίσκεται σε ανοιχτή συνομιλία με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για κοινή μετοχή και πολιτική κάθοδο στις ευρωεκλογές...

Είμαστε μπροστά στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ; 

Η κυρία Σακοράφα αποτέλεσε το πρώτο σημείο αμφισβήτησης. Η παρουσία του κυρίου Τσίπρα στο πολιτικό μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ήταν μαχαιριά, στα αριστερά αντανακλαστικά του σκληρού πυρήνα της Κουμουνδούρου. Οι κύριοι Αλαβάνος και Λαφαζάνης, που οικοδόμησαν το πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ του 15% μετά το Δεκέμβρη του 2008 βάζουν τρικλοποδιές στο παιδί τους, είναι πια εμφανές. Οι βάσεις της διάσπασης μπορούμε με βεβαιότητα να υποστηρίξουμε πως έχουν ήδη τεθεί. Μόνο η προοπτική της εξουσίας διατηρεί τη συνοχή και η απουσία ενός ριζοσπαστικού κινήματος που θα δρομολογήσει εξελίξεις σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Έως τότε. Μεθοδικά, με πλαίσιο και εγρήγορση συντονίζουμε τις προσπάθειές μας οικοδόμησης ενός εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος ανατροπής. Καλή άνοιξη να έχουμε. 
twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more