ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

20 Μαρ 2013

Ναι, γιορτάζουμε το ΌΧΙ!


Ακούσαμε το Όχι! Ένα όχι που διαπνέει τον ελληνισμό από τα φυλάκια του Έβρου, μέχρι τους ωραίους Έλληνες έξω από το προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία! Ένα όχι που τόσο ανάγκη έχει η Ιστορία μας για να εκκινήσει εκ νέου. Ένα όχι, για όλους αυτούς που έθεσαν τέλος στη ζωή τους μπροστά στα χιλιοειπωμένα δουλικά «ναι» . Ένα όχι, για όλους εκείνους που ντρέπονται στα συσσίτια να πάρουν ένα πιάτο φαγητό. Ένα όχι, για όλες εκείνες τις γυναίκες που θανάτωσαν το παιδί τους, επειδή δε μπορούσαν να εξασφαλίσουν την ύπαρξή του. Ένα όχι, για όλα εκείνα τα παιδιά που στραγγίζονται στις μηχανές των Γερμανών, για να τα βγάλουν πέρα, εκείνοι κι οι γονείς τους. Ένα όχι, για όλα εκείνα τα γεροντάκια που πολέμησαν, προδόθηκαν και στις μέρες μας προδόθηκαν από τα παιδιά τους. Ένα όχι, που έδωσε "ανάσα" σε όλους εκείνους που πολέμησαν για την Ανεξαρτησία και την Ελευθερία του τόπου μας.  Ένα όχι, για μια γενιά που δε γεννήθηκε ακόμα...

Όμως η ιστορία του «ΌΧΙ» είναι συγκεκριμένη. Θυσία, αγώνας, μόχθος, πάλη, περηφάνια, ελπίδα.

Θυσία των σταθερών μας. Τα υψηλά εισοδήματα, οικονομικές σταθερές και βεβαιότητες. Αγώνας για ελευθερία, αξιοπρέπεια, την Ανεξαρτησία και την εξασφάλιση της επιβίωσης. Μόχθος για την κατάκτηση ενός νέου καλού βιοτικού επιπέδου, μέρα με τη μέρα, μια νέα προσπάθεια. Πάλη με εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς, που όπως σοφά ο λαός μας μουρμουρίζει «πως αυτοί στην αναμπουμπούλα χαίρονται». Περηφάνια για κάθε μικρή επιτυχία που θα κερδίσουμε, που θα κατακτήσουμε και θα μπορέσουμε. Ελπίδα πως το δίκαιο και οι νίκες είναι με το μέρος όλων εκείνων που προτάσσουν τα στήθη ακόμα και αν από παντού πέφτουν σφαίρες. 
Ψάχνετε συμβούλους ε; Μίλησαν οι καλύτεροι σύμβουλοι αιώνες τώρα. «Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία». «Για να γυρίσει ο Ήλιος, θέλει δουλειά πολύ. Θέλει νεκροί χιλιάδες να είναι στους τροχούς, θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους». «Μη φοβάστε, μην ελπίζετε τίποτα. Να είστε Ελεύθεροι». 

Καμία απελπισία, καμία αποστασία. Το ΌΧΙ το είπε ο λαός μας! Το ΌΧΙ είναι η ελπίδα μας.  

Υ.Γ. Κύριε Σαμαρά. Να γνωρίζεις πως το κάδρο είναι έτοιμο να καρφωθεί πλάι σε όλους τους προέδρους και πρωθυπουργούς, που πρόδωσαν το έθνος μας. Λυπούμαστε πολύ. Η ώρα τούτη είναι κοντά. Πριν τον Ιούνιο. 
Στο λέμε εμείς, τα κοράκια, που πετούμε ψηλά και βλέπουμε τους Έλληνες πολίτες να κινούνται ξανά, με έμπνευση και αγωνία. Σας το λέμε εμείς, που οσφραινόμαστε το τέλος...

twitter digg delicious facebook stumbleupon linkedin googlebuzz more